Even voorstellen - Klaas Buik

Graag stellen we je voor aan onze Field Service Manager, Klaas Buik!

Ik ben Klaas Buik, Field Service Manager bij Wiegel. Mijn functie bestaat uit het ondersteunen van onze technische buitendienst. Ik regel álles zodat mijn collega’s zich volledig kunnen focussen op het installatiewerk.

ervice Manager, Klaas Buik

Mijn werkzaamheden zijn dus heel breed en voornamelijk voorafgaand aan de te realiseren installatie. Het begint bij het plannen en voorbereiden, ik verzorg het relatiebeheer, maar ik denk bijvoorbeeld ook mee in uitdagende oplossing. Wij werken vaak op locatie van de eindgebruiker en hierdoor is er een extra communicatielevel dat de werkzaamheden uitdagend maken. Het ondersteunen en samenwerken resulteert in een sterke band met de service monteurs die ik geregeld op de uitvoerlocatie bezoek. Zo is mijn doel de band met de monteurs en de klant te versterken, de klantvraag goed te begrijpen en up-to-date te blijven in de praktijk. De persoonlijke connectie werkt toch het prettigst als je elkaar goed kent. Onderdeel van mijn werk is ook controle van de werkorders, zo heb ik zelf inzicht in het eindresultaat.

Deze rol past me goed. Ik energie haal uit het onderhouden van contact met alle partijen (klant, partner, collega en leverancier) én ik hou van techniek. Die combi is mijn dagelijkse werk en tot nu toe is er nog geen dag hetzelfde.

Twee jaar geleden ben ik hier begonnen. Ik solliciteerde, ontmoette onze directie Alexander Stokvis en Paul Zwaan en was meteen enthousiast. Het enthousiasme van de collega’s, het kleine en laagdrempelige bedrijf en de interessante markten waarin Wiegel opereert, spraken me aan. Het bedrijf was in ontwikkeling qua service organisatie en inmiddels zijn er dagelijks vijf monteurs onderweg. Mijn collega’s en ik krijgen hier alle vrijheid om bij te dragen aan de groei van het bedrijf. Het vertrouwen, enthousiasme en ondernemerschap spreekt me enorm aan.”