Wiegel

Over Wiegel

Wiegel is een van oorsprong Haagse onderneming opgericht in 1926 als Auto Electrisch bedrijf N.V. Piet Wiegel. In de toen sterk groeiende markt voor automaterialen werd naast het in huis produceren van accumulatoren en het wikkelen van dynamo’s en startmotoren ook opgetreden als importeur/groothandel in lampen, schakelaars en alle voor de carrosseriebouw en algemene reparatie noodzakelijke elektra materialen. De onderneming doorstond crisis en oorlog, en kwam in de jaren na de oorlog tot grote bloei, maar door gebrek aan goede opvolging waren de late jaren 80 niet makkelijk.

Begin 90er jaren werd de onderneming onderdeel van de Stokvis holding, dit gaf de hoogst noodzakelijke nieuwe daadkracht in de onderneming. Naast de autoelektra activiteiten werd een aantal importeurschappen verworven, als meest aansprekende die van de Fa. Warn, waar later nog anderen als Sepson, Penny, Federal Signal, Lodar, AMRE en Mouvex aan werden toegevoegd.

Met een verhuizing naar Voorhout eind 90er jaren kwam er een eind aan de Haagse tijd van het bedrijf, en werd de aandacht verder verlegd naar het importeren van lieren en uitrusting voor de off-road en bedrijfswagenmarkt en het ontwikkelen en opbouwen van systemen en producten voor de professionele voertuigmarkt.

Met eigen vestigingen en partners in Nederland, België, Duitsland maar ook in Midden Europa is Wiegel actief op de markten voor voertuig- maritieme en aandrijftechniek, en is voor al haar klanten een solide en betrouwbare partner met visie.


Visie en Vaardigheden

Wiegel is een strategische en loyale partner voor zowel handels- als dienstenactiviteiten. Voortdurende aandacht voor het assortiment, een duidelijk prijs en marge structuur, ondersteund door een degelijk en actief voorraadbeheer vormen de basis voor klantrelaties met een hoge continuïteit en klanttevredenheid bij de handelsactiviteiten.

Bij de dienstenactiviteiten selecteert of ontwikkeld een team ervaren productspecialisten uit de veelheid aan oplossingen die beschikbaar is precies de juiste combinatie van componenten en integratie en creëert daarmee een duidelijke meerwaarde voor haar partners.

Naast de specifieke productkennis die in eigen huis beschikbaar is stellen korte communicatielijnen met leveranciers en producenten Wiegel in staat de geleverde producten en oplossingen prompt en deugdelijk te ondersteunen en, waar nodig, verder te ontwikkelen. Maar ook productontwikkeling in eigen beheer behoort tot de mogelijkheden. Hierbij kan worden beschikt over de uitgebreide productie-, engineering- en ontwikkelingsfaciliteiten binnen de Stokvis organisatie, waarmee de middelen van een grotere organisatie worden gecombineerd met de betrokken slagkracht van een gespecialiseerde onderneming als Wiegel.