Nieuws

Kiest u voor een dieselaggregaat of een onderbouwgenerator?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de voordelen zijn van een onderbouwgenerator ten opzichte van een inbouw dieselaggregaat. We zetten de verschillen voor u op een rijtje!

Wat is een onderbouwgenerator?

Een onderbouwgenerator is een generator die onder de vloer van het voertuig bevestigd wordt. Anders dan een dieselaggregaat, die op de laadvloer van het voertuig staat en een eigen dieselmotor heeft, wordt een onderbouwgenerator aangedreven via de hulpaandrijving (PTO) op de versnellingsbak. Hij maakt dus gebruik van de voertuigmotor. Dit maakt een onderbouwgenerator tot een betrouwbare, stille stroomvoorziening die altijd aan boord is.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Gewicht

Een onderbouwgenerator is extreem licht. Zo weegt een VOLTSTAR 30 kW / 400 VAC onderbouwgenerator circa 180 kg. Een conventioneel dieselaggregaat met hetzelfde vermogen weegt meer dan 500 kg.

Laadvolume

Een dieselaggregaat wordt op de laadvloer geplaatst. Die ingenomen ruimte is dus niet meer beschikbaar om te laden en u wordt beperkt in de laadmogelijkheden. Met een onderbouwgenerator houdt u het volledige laadvolume van het voertuig beschikbaar.

Comfort

Waar een dieselaggregaat flink wat geluid en trillingen produceert in de laadruimte, werkt een onderbouwgenerator veel geruislozer. Zo werkt u in een veel rustiger en comfortabeler omgeving aan uw klus.

Milieubelasting

Door de aandrijving middels de moderne Euro6-motor in hedendaagse bedrijfsvoertuigen is de milieubelasting van een onderbouwgenerator aanzienlijk lager dan die van een dieselaggregaat. Zowel voor u als voor uw klanten iets om over na te denken.

De specificaties van onze Voltstar bak PTO aangedreven onderbouw generator systeem leest u in de folder: wiegel.eu/download/WVOLS010000_001.pdf