Nieuws

5 voordelen van camera's op een heftruck

Wist je dat heftrucks een van de meest voorkomende oorzaken zijn van bedrijfsongevallen? Shocking. Maar ze zijn en blijven een onmisbaar werktuig. Slecht zicht veroorzaakt in de meeste gevallen deze ongevallen. Als bedrijf én werkgever kun je er dus voor zorgen dat je ongevallen voorkomt. Want niets is zo belangrijk als de veiligheid van je mensen.

De oplossing? Camera’s. Ze hebben zelfs twee bijkomende voordelen; een stijging van de productiviteit en minder schade, dus minder kosten.

Wij zetten de 5 voordelen voor je op een rij:

  1. Veiligheid verhogen met meer zicht; geen dode hoeken door de lading, direct zicht op de vloer rondom de heftruck en obstakels duidelijk in beeld.
  2. Twee keer zo snel werken; beter zicht dus het werken gaat sneller.
  3. Minder ziekteverzuim; door de camera’s heeft de bestuurder een natuurlijke kijkrichting. Beter voor de nek, rug en spieren.
  4. Schade wordt voorkomen; minimale kans op een aanrijding en door het zicht op zowel de linker als de rechter lepel kan de bestuurder goed zien of de vork juist gepositioneerd is. Dit voorkomt ongelukken en schades aan de machine, de stelling en de lading.
  5. Kostenbesparende investering; door het voorkomen van stilstand door ongevallen, ziekteverzuim, schade en aanrijdingen bespaar je kosten. Daarnaast gaat de productiviteit omhoog. Een win-win waarmee je het camerasysteem snel hebt terugverdiend.

Wil je het uitgebreide artikel lezen? Klik dan hier (link https://wiegel.eu/nieuws/vorkheftruck)

Camera op een heftruck