Werken in temperatuurverschillen van 50 graden

Een enorme uitdaging; werken in een vriescel waar het 28 graden onder nul is. De dikke jassen, mutsen en gesloten heftruck cabines maken het, naast dat het werken in temperatuurverschillen van 50 graden sowieso een uitdaging is, voor de bestuurders van magazijnvoertuigen lastiger om om zich heen te kijken. Het gebeurt dagelijks bij Ouwehand Visverwerking B.V. (onderdeel van Parlevliet - Van der Plas), een visverwerkingsbedrijf in Katwijk.

Daarom zijn onze monteurs op pad geweest om Stoneridge | ORLACO camerasystemen te monteren op hun magazijnkranen. Magazijnkranen zijn speciale machines die ontwikkeld zijn om binnen een smalle ruimte en tot grote hoogte, pallets te kunnen pakken. De kraan beweegt horizontaal en verticaal in een rails, met aan weerskanten vorken. Omdat de voertuigen op rails rijden, konden deze niet uit de vriescel worden gehaald en moest de volledige klus in de vriescel uitgevoerd worden.

Het werken op deze locaties vergt de nodige voorbereidingen. Gekleed in een soort maanpak gingen onze collega’s KlaasJelle en Erwin te werk, met om de 20 minuten een korte pauze om op te warmen. Er moest dus heel efficiënt gewerkt worden om de opdracht in een relatief korte tijd af te krijgen. Mission accomplished!

Wij danken Ouwehand voor deze mooie opdracht!