Nieuws

Richt werkplaats in conform PGS26-richtlijn

Sinds duurzaamheid steeds hoger op de agenda prijkt van veel transportondernemingen, neemt het aantal CNG- en LNG-voertuigen op de Europese wegen in razend tempo toe. Omdat ook deze voertuigen bedrijfsmatig moeten worden gestald, onderhouden en gerepareerd zijn in de PGS26-richtlijn diverse maatregelen beschreven die in werkplaatsen moeten worden doorgevoerd om veilig en verantwoord werkzaamheden aan bovengenoemde voertuigen te kunnen uitvoeren. Joris Adelaar, bedrijfsleider bij Wiegel Bulk Solutions vertelt: “In lijn met bovengenoemde ontwikkelingen hebben wij enige tijd geleden besloten om speciale voorzieningen, conform deze richtlijn, in onze werkplaats in de Moerdijk aan te brengen, zodat onze mensen op een veilige manier aan deze voertuigen kunnen werken in onze werkplaats.

CNG- en LNG-voertuigen

De aangebrachte voorzieningen lopen uiteen van een speciale alarminstallatie met detectiesysteem tot speciale flappen op het plafond en aanpassingen aan de elektrische installatie in de werkplaats, zodat alle luiken volautomatisch opengaan zodra er LNG of CNG wordt gedetecteerd. Omdat het werken met LNG- en CNG-installaties risico’s met zich meebrengt voor medewerkers is tevens een personeelshandboek en een werkinstructie geschreven en worden jaarlijks alle betrokken medewerkers op de verschillende onderdelen uitvoerig getraind. Dit met als doel om bij alle betrokkenen bewustzijn te creëren met betrekking tot de gevaren die het werken met gevaarlijke stoffen met zich meebrengt. Vermeldenswaard tenslotte is dat de afgegeven arbeids- en milieuvergunning jaarlijks dient te worden geactualiseerd na voltooiing van de audit.

* Wiegel Bulk Solutions in Moerdijk is gespecialiseerd in het klantspecifiek opbouwen van trucks. Teneinde de inzetbaarheid van trucks verder te vergroten, wordt ingezet op ruimtebesparende en lichtere oplossingen van gerenommeerde fabrikanten als Mouvex en Blackmer. Vanuit de hoofdgroepen: Motion, Energy, Visibility en Support denkt Wiegel in Voorhout als ‘system integrator’ op een strategische wijze mee met carrosseriebouwers, bedrijfswageninrichters en fleetowners. Behalve dat ze als importeur A-merken als Mastervolt, Dynawatt en Federal Signal op lichte en zware bedrijfsvoertuigen opbouwen, zijn ze specialist op het gebied van lier- en kraanbedieningsvraagstukken, mobiele energie, signalisatie, werkverlichting en/of camera-monitor-visualisatie.

Meer informatie

Wiegel Bulk Solutions, Carolus Clusiuslaan 3, 2215 RV Voorhout, tel.: +31 (0)88 786 5300, www.wiegel.eu, e-mail: nl@wiegel.eu