Nieuws

De zon als laadbron

Wist je dat je de zon kunt gebruiken als extra laadbron voor mobiele toepassingen? Mastervolt ontwikkelde de Solar ChargeMaster lader en de MASS Combi Ultra omvormer en lader. Hiermee  laadt je de accu eenvoudig op door hem aan te sluiten op de zonnepanelen. Het resultaat: een onafhankelijke accu die in topconditie blijft.

Hoe het werkt

Vanaf één of meerdere zonnepanelen wordt de spanning omgevormd zodat deze gebruikt of opgeslagen kan worden. Daarvoor heeft Mastervolt de Solar lader ontwikkeld. Met Maximum Power Point Tracking (MPPT) laad je de accu’s gecontroleerd en efficiënt op. Hierdoor zijn ze sneller en 100% vol, wat ervoor zorgt dat ze langer meegaan.

Mastervolt heeft twee opties ontwikkeld. De Solar ChargeMaster is geschikt als laadregelaar. De Mastervolt MASS Combi Ultra is geschikt als lader, omvormer en laadregelaar.

Het aansluiten

Een installatie is compleet en werkt optimaal met de juiste aansluitmaterialen. Met deze benodigde materialen zoals zekering(houders) en bedien -en monitorpanelen helpen wij je uiteraard ook graag verder. Onze mensen hebben de kennis om zonne-energie op een optimale en veilige manier te gebruiken en op te slaan. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je werkt met een professional voor de installatie!