Nieuws

Robuuste, draadloze afstandbedieningen van Lodar

Wiegel Bulk, dochteronderneming van de Stokvis Group, toont een compleet pakket kwalitatief hoogwaardige, compacte industriële afstandsbedieningen van Lodar die klantspecifiek te programmeren zijn. Met deze Slimline-serie completeert Lodar haar assortiment afstandsbedieningen dat reeds bestond uit de IP-, mini- en standaardserie. 

Slimline Lodar

De Slimline-serie is te gebruiken voor het op afstand draadloos schakelen van elektrische componenten als lieren, pompen, hefcilinders, stuurassen, bulksystemen of ‘walking floors’. Het nieuwe model is naar keuze leverbaar in vier uitvoeringen met 2, 4, 6 of 8 functies (als op-/aftoeren, aan/uit of openen/sluiten) en een bereik tot 60 of 300 meter. De gebalanceerde, ergonomisch vormgegeven handzenders met rubberen stootrand worden standaard geleverd met één ontvanger die in de toepassing dient te worden geplaatst. Op aanvraag kan één ontvanger worden geleverd met meerdere handzenders of vice versa, al dan niet in klantspecifieke uitvoering. Deze twee functie-handzenders zijn eenvoudig te bedienen met één duimbeweging. Geschikt voor een temperatuurbereik van -40 tot +85° C. Interessant te melden is tot slot dat alle nieuwe modellen af fabriek zijn uitgerust met een nieuwe Texas Instrument-chip, waardoor ze voorbereid zijn om in de toekomst zowel te zenden als te ontvangen. Informeer naar de mogelijkheden.

* Wiegel Bulk in Moerdijk is gespecialiseerd in het klantspecifiek opbouwen van trucks. Teneinde de inzetbaarheid van trucks verder te vergroten, wordt ingezet op ruimtebesparende en lichtere oplossingen van gerenommeerde fabrikanten als Mouvex en Blackmer. Vanuit de hoofdgroepen: Motion, Energy, Visibility en Support denkt Wiegel als ‘system integrator’ op een strategische wijze mee met carrosseriebouwers, bedrijfswageninrichters en fleetowners. Behalve dat ze als importeur A-merken als Mastervolt, Dynawatt en Federal Signal op lichte en zware bedrijfsvoertuigen opbouwen, zijn ze specialist op het gebied van lier- en kraanbedieningsvraagstukken, mobiele energie, signalisatie, werkverlichting en/of camera-monitor-visualisatie.

Meer informatie

Wiegel Bulk, Plaza 24d, 4782 SK Moerdijk tel.: +31 (0)88 786 5300, www.wiegel.eu, e-mail: nl@wiegel.eu