Compressorpakket met ingebouwde ‘kameleon’-compressor MX12

Wiegel Bulk Solutions presenteert:

Silobulk compressorpakket met MX 12

Wiegel Bulk Solutions lanceert een silobulk compressorpakket met ingebouwde ‘kameleon’-compressor MX12 van Mouvex voor het transport van droge bulk als kunststoffen, diervoeding, granulaten of poeders. Typerend voor dit bulksilocompressorpakket is onder andere de veelzijdigheid, modulariteit en performance. Met een doorstroming van 1.130 m3/u is de toegepaste MX12-compressor, met ingebouwde olie- en persluchtkoeler, met een gewicht van slechts 110 kilogram de lichtste in zijn soort.

Dit levert voor het hele compressorpakket een gewichtsbesparing op van meer dan 100 kilogram. Doordat bij de ontwikkeling van dit pakket is gekozen voor een modulair ontwerp kunnen relatief eenvoudig reparaties, modificaties en üpgrades  worden uitgevoerd. Behalve het pakket is ook de behuizing, het schroefpakket en de aandrijfmodule van de MX12 modulair opgebouwd zodat de uitgaande aandrijfas van dit model op diverse manieren kan worden gepositioneerd.

Het nieuwe compressorpakket is leverbaar met een MX12 in S- of N-uitvoering. Elke uitvoering is beschikbaar in vier varianten. Elke variant werkt met een persluchtdruk van 2,5 bar en kan afhankelijk van het type PTO met één of meerdere reductiestappen worden uitgevoerd. Het toerenbereik van de S-uitvoering varieert van 1500 tot 2000 omw/min als de compressor rechtsom draait en van 1800 tot 2400 omw/min als deze linksom draait. Bij de N-uitvoering is dit volledig omgekeerd, omdat de aandrijfas aan de achterzijde van de behuizing zit. Doordat de hoek van de cardanas bij deze MX12 compressor is verkleind, lenen al deze modellen zich bij uitstek voor inbouw aan de binnenzijde van een 6x2 truck. Niet alleen ruimtebesparend dus, maar zo wordt er ook bespaard op brandstof. Qua betrouwbaarheid is de MX 12 compressor vergelijkbaar met de Typhon II van Mouvex.