Nieuws

Warn industriƫle treklieren voor uitzonderlijk en zwaar transport

Persbericht ingebouwde WARN lier

De filosofie voor deze trailer bouwer is dat trailers worden gebouwd met een individueel afgestemde en geoptimaliseerde opzet en uitrusting. Zodat de opleggers voor een grote diversiteit aan taken in het uitzonderlijk en zwaar transport kunnen worden toegepast.

In deze oplegger is een strak weggewerkte treklier toegepast. De lier komt in actie wanneer materieel defect is en moet worden geholpen door op het trailer-bed getrokken te worden. In de toepassing is gekozen voor een hydraulische treklier deze verhoogt de inzet duur ten opzichte van een elektrische lier. De trekkracht van de lier is 8200 Kg.

De lier is voorzien van een robuuste staalkabel met haak om het materieel aan vast te kunnen haken. De kabel is 24 meter lang en is voorzien van een kous met een ooghaak met veiligheidsklep. Een kabel aandrukplaat wordt gespannen door twee veren, te zien bovenop de lier, welk extra druk op de kabel uitoefent om de kabel strak van naast elkaar op te laten spoelen.

undefined

Het in- en uit-lieren wordt geschakeld middels een elektrisch hydraulisch ventiel. Door de beperkte ruimte in deze toepassing is en voor een liggende opstelling gekozen zodat alle delen compact bij elkaar geplaatst zijn.

De pneumatische vrijloop is opgenomen in deze configuratie en vervangt de standaard handbediende vrijloop. De pneumatische vrijloop is een optie, in deze opstelling is deze optie gekozen omdat er beperkt ruimte is waar de Warn lier is geplaatst.

De ventielen die de lier schakelen zijn gekoppeld met een Lodar 4 functie draadloze bediening set voor het op afstand bedienen van de vrijloop, 2 functies, en de lier werking, de andere 2 functies.

Een industriële lier met een klant specifieke invulling, compact en krachtig.