Nieuws

Wiegel presenteert de verbeterde rolzeilaandrijving

Al jaren is de Wiegel rolzeilaandrijving een vaste waarde in het Nederlandse wegtransport. Maar ervaringen uit de markt en technologische ontwikkeling geven ruimte voor verdere verbeteringen. Dit heeft geleid tot de introductie van de nieuwe en verbeterde versie van de vertrouwde rolzeilsets.

Modulaire flexibiliteit

Dankzij de modulaire bouw is het systeem toepasbaar op alle 24VDC voertuigen met een maximale zeillengte van 15 meter. Zo kunnen nagenoeg alle typen zeilenwagens hun lading snel, gemakkelijk en veilig laden en uitladen.

Verbeterde kwaliteit

De belangrijkste vernieuwing betreft de elektronische besturing van het systeem. De doorontwikkelde componenten en aangepaste indeling zorgen voor een optimale warmteafgifte. Daarnaast draagt de beveiliging tegen overbelasting, spanningspieken en verkeerd gebruik sterk bij aan de systeembetrouwbaarheid. Tevens is het systeem nog beter bestand tegen trillingen en vibraties. Wiegel heeft naast de besturing ook de motor en reductie onderhanden genomen, waardoor het geluidsniveau verder is gereduceerd en de snelheid is verhoogd.

Betrouwbaar gemak

Naast de verbeteringen kunt u blijven rekenen op de vertrouwde eigenschappen. Wiegel weet dat gemak, snelheid en efficiƫntie centraal staan. Om die reden zijn de rolzeilsets in de basis compact en onderhoudsarm. Bovendien zijn alle onderdelen aan de buitenkant van het voertuig aan te brengen, zodat geen kostbare laadruimte verloren gaat.

Gebruiksvriendelijk

De rolzeilsets zijn eenvoudig, snel, veilig en vooral ARBO verantwoord te bedienen dankzij het compleet elektronisch geregelde bedieningssysteem. De geavanceerde besturing zorgt onder andere voor een gelijkmatige zeilspanning bij spannen en beschermd tevens tegen het te ver af of oprollen, wat zorgt voor een langere levensduur van de zeilen. Maar ook in geval van nood staat u niet met lege handen, want dankzij de standaard meegeleverde handaandrijving blijft het zeil te allen tijde te bedienen.