Nieuws

Technische Unie kiest voor Orlaco

De Sonepar groep is wereldwijd actief in 44 landen met 170 bedrijven. Technische Unie mag zich als onderdeel van de deze groep met trots al jaren de grootste technische groothandel van Nederland noemen. Met ruim twee miljoen artikelen, waarvan meer dan 100.000 artikelen uit voorraad leverbaar zijn en meer dan 700 leveranciers beschikken ze over een ruim assortiment op het gebied van installatiematerialen. Hun klantenkring bestaat uit bedrijven die actief zijn in de installatiebranche, woningbouw, industrie, overheid en detailhandel.

Uitdaging

Veiligheid en een schoner milieu zijn twee waarden die centraal staan binnen Technische Unie. Er wordt dan ook veel samengewerkt met gerenommeerde merken om nieuwe technieken te ontwikkelen om deze waarden te optimaliseren. Orlaco is een van de merken die onderdeel uitmaakt van deze selecte groep. Technische Unie beschikt over een grote eigen vloot aan voertuigen. Met name de dode hoeken van deze voertuigen zorgden voor onveilige situaties in het verkeer en lastige situaties tijdens het achteruitrijden. Om de veiligheid en efficiency te verhogen is Technische Unie in samenwerking met Wiegel, Preferred Partner van Orlaco, op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen.

 

HMOS Camera

Oplossing

Voor de Technische Unie bleken uiteindelijk twee digitale camera’s en een monitor de geschikte oplossing te zijn. Één 270? HMOS camera op de rechter hoek van de cabine om de dode hoek aan de voor- en rechterzijde in beeld te brengen en één HMOS camera achterop de bak voor achterzicht. Beide aangesloten op de 10 inch digitale monitor.

 

Het mooie is dat het beeld van het de achteruitrijdcamera automatisch op de monitor wordt getoond zodra de vrachtwagen in zijn achteruit wordt gezet. Staat de versnelling niet in zijn achteruit, dan wordt het beeld van de andere camera getoond. Zo worden dus twee beelden gecombineerd op één monitor.

Resultaten

Al snel volgde lovende woorden van de chauffeurs van Technische Unie. “De camera aan de voorzijde biedt veel beter overzicht van hetgeen om me heen gebeurt, vooral in de grote en drukke steden, waar veel op de weg gebeurt. Ook het achteruitrijden gaat nu vele malen sneller”.

Kom hier meer te weten over de camera-monitor systemen van Wiegel Transport Equipment: https://wiegel.eu/merken/orlaco

 

Tekening van twee digitale camera’s en een monitor op TU voertuig