Nieuws

Introductie CC10-24 serie schottenpompen

Mouvex presenteert de nieuwe CC10-24-schottenpomp voor tankwagens. De nieuwe pomp is de opvolger van de vertrouwde CC8-pomp. Dankzij de nieuwe CC10-24 pomp worden oliën en brandstoffen voortaan nog efficiënter getransporteerd.

Toepassing

De Mouvex CC10-24-pomp is ideaal voor het laden en lossen van diesel, kerosine, biodiesel, stookolie en andere aardolieproducten. De pomp is compact, relatief stil en beschikt over een constante stroomsnelheid. De Mouvex CC10-24-pompen zijn vrijwel onderhoudsvrij en kunnen in beide transportrichtingen worden gebruikt. De CC10-24-pomp is uiteraard ATEX-gecertificeerd.

Verbeterde efficiëntie

De nieuwe Mouvex CC10-24 is compact, licht, snel, stil en efficiënt. Zo zorgt de hoge pompdruk voor een snellere doorstroming van de tankinhoud, zelfs bij een langere pompslanglengte. Zo hoeft u nooit lang te wachten bij het laden en lossen.

Bij het ontwerpen van deze nieuwe serie pompen stonden gebruiksgemak, capaciteit, compacte bouw en geluidsniveau centraal. Dankzij het compacte formaat weegt de pomp slechts 32 kilogram, is het geluisniveau slechts 72 dBA en heeft een capaciteit tot 42m3 per uur.

Verlengde levensduur

Een belangrijke vernieuwing is de geïntegreerde overdrukklep. De klep is voorzien is van een zeef met gatdiameter van een halve millimeter. Deze klep voorkomt schade aan het systeem, de pompslang en tank. De overdrukklep opent bij een te hoge druk en/of warmteontwikkeling. De overdrukbeveiliging zorgt samen met de nieuwe dubbele kogellagers voor een veilige pomp met een langere levensduur.

Energie besparend

De Mouvex CC10-24 is door een minimaal brandstofverbruik zeer milieuvriendelijk. Dit komt doordat de pomp niet meer vermogen verbruikt dan nodig.

Opties

De Mouvex CC10-24 pomp wordt aangeboden met een gietijzeren of gietstalen behuizing. Voor de overdrukklep is keuze uit een lichte en zwaardere openingsdruk (5 of 10 bar).