Nieuws

Meer vermogen met de 8kW (230VAC) riem aangedreven generator

Al jaren is een riem aangedreven wisselstroom generator dé oplossing voor langdurig stroomverbruik in of nabij voertuigen. Met deze compacte oplossing wordt stroom autonoom gegenereerd doordat de dynamo wordt aangedreven door de voertuigmotor. De nieuwe 8kW versie zorgt voor een extra hoog vermogen. Ook bij een langdurige inzet.

Het hogere vermogen van 8kW

De Compact Generator Systemen waren al beschikbaar met vermogens in 4000 en 5000 watt. Met de nieuwe 8000 watt versie wordt de vraag naar meer vermogen vervuld.

Extra stroomvoorzieningen

Steeds meer bedrijfswagens zijn uitgerust met een extra stroomvoorziening en veelvuldig in de vorm van een aggregaat. Een aggregaat neemt veel waardevolle laadruimte en vloer oppervlak) in beslag. Ook moet een zware, lawaaierige en onhandzame aggregaat los bijgetankt worden. Daarom hebben veel gebruikers behoefte aan een gebruiksvriendelijke en duurzame energievoorziening

De riem aangedreven generator

Met deze compacte oplossing wordt de dynamo ingebouwd onder de motorkap, en aangedreven door de voertuigmotor met een aandrijfriem. Zodra de motor draait wekt de generator al stroom op. Daardoor wordt een externe stroomvoorziening, zoals een aggregaat overbodig. Met de compacte inbouwgenerator blijven laadvloer en laadruimte beschikbaar voor nuttigere zaken. Dankzij aandrijving door de voertuigmotor zijn geluids- en emissie waarden gelijk aan die van het voertuig. Ook is er geen extra motor of brandstoftank meer nodig. De Compact Generator Systemen zijn ook geschikt voor Euro6 verbrandingsmotoren.

Stabiele frequentie en spanning

De riem aangedreven generator wordt altijd aangesloten op een spanningsomvormer. Dit systeem zorgt ervoor dat het aangeboden vermogen wordt omgevormd naar een stabiele frequentie van 50Hz en een spanning van 230VAC.

Compacte 8000 watt generator

Met de compacte en lichte 8000 watt generator wordt met een minimale ruimtebehoefte een maximale prestatie geleverd. Daardoor bent u voortaan zonder veel lawaai onafhankelijk van het stroomnet.

 

Bekijk alle mobiele generatoren via: https://wiegel.eu/producten/energiesystemen

Daar vindt u tevens meer informatie over de Compact Generator Systemen.