Nieuws

8kVa compact generator systeem

Recent hebben we een totaal van 6 Karweiwagens van hulpverleningszone Vlaams-Brabant West uitgerust met een snaar aangedreven 230VAC 8kVa energiesysteem. Dit stelt het korps in staat om diverse elektrische verbruikers zoals pompen en verlichting te voeden aan boord van het voertuig bij uiteenlopende hulpverleningsacties. Deze acties bestaan uit bijvoorbeeld: hulp bij overstromingen, ongevallen en het leegpompen van kelders. 

Snaar aangedreven compact generator systeem

De gloednieuwe Mercedes Sprinters zijn voorzien van een extra generator op de krukas-PTO welke meeloopt in de snaarloop van de voertuigmotor. Met verhoogd stationair toerental heeft de gebruiker in totaal 8kVa ter beschikking en is hiermee zelfvoorzienend in de gewenste energiebehoefte. Dit alles zonder verlies van laadruimte en met een laag eigengewicht van ongeveer 30kg. Het energiesysteem is onderhoudsarm en wanneer nodig kan dit eenvoudig en efficiënt worden uitgevoerd door de lokale dealer. Met behulp van de uit voorraad leverbare onderhoudskit bestaande uit aandrijfriem, riemspanner en looprol valt dit onder standaard onderhoudswerkzaamheden.

Voor de behoefte aan krachtige mobiele energie op 230VAC neem contact op, kijk voor de mogelijkheden in de compact generator folder of op wiegel.eu